VET HEROJI

O SERIJALU

Serijal prati rad veterinara koji su specijalizovani da leče životinje sa veoma ozbiljnim bolestima, opasnim po život. Iako se radnja odvija u naizgled običnoj ambulanti, u svakom radnom danu veterinarska ekipa obavlja niz ne tako običnih zahvata jer su u pitanju izuzetno složene operacije, inventivne metode rehabilitacije, ali i saradnja sa ljudima koji spašavaju životinje sa ulice, čije priče ostavljaju bez daha. Upoznajemo divne kuce i mace i prikazujemo koliko su daleko vlasnici kućnih ljubimaca spremni da idu kako bi ih sačuvali i pomogli im.

AUTORI

Aleksandra Švonja i Marko Odalović

GODINA EMITOVANJA

2020

PROFESIJA 2

O SERIJALU

Druga sezona serijala „Profesija“ u novih 12 emisija predstavlja još 36 uspešnih pojedinaca i njihove dragocene priče o profesijama i putu do uspeha. Saznajemo šta je potrebno da bi neko u današnje vreme bio političar, policajac, pisac, poljoprivrednik, naučnik, poslastičar, stomatolog, psihoterapeut, stjuardesa, trener, profesor ili influenser. Za drugu sezonu Profesije govorili su, između ostalih, Aleksandar Gatalica, Mirjana Bobić-Mojsilović, Igor Mirović, Dragana Milošević, Nebojša Romčević, Milena Dragićević-Šešić, Milan Inić Yasserstain, Krsto Radović, Tijana Prodanović i drugi.

AUTOR & PRODUCENT

Aleksandra Švonja

GODINA EMITOVANJA

2020

NAŠE IMANJE 2

O SERIJALU

Druga sezona serijala ,,Naše Imanje” je kolekcija 12 emisija edukativnog karaktera. Serijal za cilj ima da podstakne preduzetništvo i primenu adekvatnih mera u poljoprivredi. U 12 emisija predstavljamo šest uspešnih mladih poljoprivrednih proizvođača koji su na osnovu svojih kvalitetnih projekata dobili podsticaje države. U preostalih šest emisija, upoznajemo se sa radom šest zadruga koje predstavljaju najsvetlije primere u Srbiji.

AUTOR & PRODUCENT

Aleksandra Švonja

GODINA EMITOVANJA

2020

PROFESIJA 1

O SERIJALU

„Profesija“ je serijal koji se sastoji od 12 emisija koje za cilj imaju da gledaocima približe tajne aktuelnih profesija koje su interesantne, privlačne izrazloga što donose novac, popularnost ili ugled u društvu. U svakoj emisiji sagovornici nam otkrivaju put koji s uprešli od momenta kada su se odlučili za određenu profesiju pa sve do dana kada su uplivali u ,,mirne vode“ i stabilne prihode. Saznajemo šta je sve potrebno da bi neko u današnje vreme bio uspešan glumac, advokat, pilot, hirurg, šef kuhinje, direktor kompanije, muzička zvezda, profesionalni sportista, itd. Među poznatim sagovornicima u prvoj sezoni našli su se Marina Maljković, Aleksandra Krunić, Sonja Petrović, Filip Filipović, Dejan Savić, Kaliopi, Ivan Bekjarev, Vanja Milačić, Slobodan Boda Ninković, Božo Prelević, Boško Jakovljević i drugi.

AUTOR & PRODUCENT

Aleksandra Švonja

GODINA EMITOVANJA

2019

NAŠE IMANJE 1

O SERIJALU

Serijal ,,Naše Imanje” je kolekcija 12 emisija humanitarno edukativnog karaktera, koje za cilj imaju da pomognu malim poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji. Svaka epizoda prati životi rad šest različitih porodic akoje u svom vlasništvu imaju do 10 hektara obradive zemlje, ali nemaju uslova i mogućnosti da iskoriste taj potencijal u potpunosti i poseju intenzivnu kulturu od koje su i veći prihodi. Od pripreme zemlje preko setve do ubiranja – stručnjaci, profesori, i voditelj edukuju i domaćine i gledaoce tako da ih osposobe za dalji samostalan rad. U periodu od 10 meseci, porodice su zahvaljujući serijalu naučile mnogo o savremenom načinu rada, ostvarile značajne prinose i zaradile 35.000 evra.

AUTOR & PRODUCENT

Aleksandra Švonja

GODINA EMITOVANJA

2017/2018

AGROPANONKA

SRBIJAŠUME

sr_RS