snimatelj i montažer

Aleksandar Korom

Aleksandar Korom

Aleksandar Korom rođen je 1982. godine u Novom Sadu, gde je 2001. godine upisao Fakultet tehničkih nauka, smer Inženjerski menadžment na departmanu za Industrijsko inženjerstvo i menadžment. Master studije je završio 2010. godine na usmerenju Inženjerstvo i menadžment medija. Tokom studija je pokazao veliko interesovanje za predmete Digitalna montaža, Produkcija i Estetika u medijima.

Nakon završetka studija, prvo radno iskustvo stiče u Radio-televiziji Vojvodine. Godine 2013. je bio snimatelj, montažer i režiser kratkog autorskog filma “Imamo mrave”, koji je bio pobednik festivala amaterskog filma “Dani dobrog filma” u Kikindi. Od 2009. do 2019. godine je radio kao snimatelj i montažer televizijske emisije “Nautika”, koja se emitovala na televizijama Avala, Radio-televizija Vojvodine i Pink.

U periodu od 2011. do 2018. godine je bio snimatelj, montažer i rukovodilac audio-video tima konferencije “TEDx Novi Sad”. Nekoliko godina (2014-2017) je bio saradnik u video produkciji za “TED Translator” program u okviru organizacije TED. Godine 2016. Aleksandar Korom je bio učesnik TED konferencije u Banfu (Kanada), u okviru koje je prikazan njegov autorski promo video za “TED Talks”. Video je prikazan u Banf centru, gde ga je pogledalo više od 1000 ljudi.

Godine 2018. započinje saradnju sa produkcijskom kućom Classica Nova. Radio je kao snimatelj i montažer za TV serijale Profesija, VET heroji, Svemir na Zemlji, Naše imanje i Pričajmo o tome. Trenutno je angažovan i kao snimatelj i montažer dva dokumentarna filma čije se premijere očekuju tokom 2022. godine.

Kao predstavnik produkcijske kuće Classica Nova, radi i kao rukovodilac audio-video tima za Festival kamerne muzike u Novom Sadu. Pored ovih projekata, bio je snimatelj i montažer muzičkih spotova za The Frajle, Bernadett Nyari, Novosadski duvački kvintet, 5 minuta slave i druge.

U aprilu mesecu 2022. godine spot “Redemption” koji Aleksandar potpisuje kao reditelj i montažer izabran je na Međunarodnodnom filmskom festivalu u Tokiju za najbolji u kategoriji Best Art, dok je isti spot mesec dana kasnije proglašen za pobednički u kategoriji Best Music Video na međunarodnom The Gladiator Film Festival.

Govori srpski i engleski jezik.

Pronađite vaš omiljeni video.

Pritisnite Enter / Vratite se na početak pretrage ili prisnite ESC kako biste zatvorili pretragu.

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Classica Nova

Classica Nova – Video production company
Mileševska 40, 11118 Beograd
Srbija

Kontakt podaci

office@classicanova.rs
PIB: 109404999
MB: 21176206

2021. Classica Nova - Sva prava zadržana.